CLUB
1593700910
Scrisoare în atenția domnului Marian Moldovan
share

Stimate domnule Marian Moldovan,

Îmi face mare plăcere să vă transmit cele mai bune urări, atât în nume propriu, cât și în numele Federației Române de Fotbal.

Dezvoltarea fotbalului la nivel de copii și juniori prin îmbunătățirea activității academiilor și creșterea standardului competițiilor reprezintă un obiectiv strategic pentru Federația Română de Fotbal. Investițiile în centre de copii și juniori oferă oportunitatea ideală pentru descoperirea tinerelor talente care, integrate în sistemul competițional adecvat, contribuie direct la dezvoltarea fenomenului fotbalistic și oferă rezultatele sportive la nivelul echipelor de club ale echipelor naționale pe care le doresc toți românii. Pentru a avea o imagine cât mai clară asupra situației la nivel de copii și juniori, FRF a demarat în 2019 procesul de clasificare pe baza standardelor de calitate a academiilor, cluburilor cu activitate de copii și juniori și centrelor pentru fotbal juvenil din România.

În acest context, doresc să vă informez că academia dumneavoastră de fotbal a fost acceptată de FIFA la propunerea FRF în proiectul care va analiza ecosistemul fotbalistic global. Obiectivele principale ale acestui proiect FIFA sunt să înțeleagă mai bine dezvoltarea jucătorilor în întreaga lume și să ajute academiile de fotbal să își atingă potențialul optim. Analiza globală a ecosistemului va examina diverse domenii, inclusiv performanța pe plan intern, rezultatele echipelor naționale, competițiile interne, identificarea talentelor, precum și dezvoltarea tinerilor jucători. Prin participarea la acest proiect, sperăm să obținem împreună, atât dumneavoastră, cât și Federația Română de Fotbal, concluzii cheie și recomandări privind îmbunătățirea în aceste direcții de dezvoltare.

Alături de dumneavoastră, vor mai participa alte 12 academii de fotbal din țară. Toate cluburile selectate vor fi supuse unei evaluări online a planului de dezvoltare a talentelor în cadrul academiei de fotbal.

Procesul va dura aproximativ până în luna septembrie a anului acesta. După finalizarea evaluării, clubul dumneavoastră va primi: acces la platforma online de monitorizare a clubului și a academiei, o fișă informativă cu infografice despre profilul clubului dumneavoastră într-o perspectivă internațională și un raport în ceea ce privește calitatea și satisfacția percepută de toți stakeholderii dumneavoastră.

Prin aceste evaluări ale academiilor, Federația Română de Fotbal își propune să continue sprijinul pentru cluburile și academiile care produc talente pentru echipele naționale de juniori și seniori și să identifice factorii cheie în ceea ce privește formarea și dezvoltarea tinerilor jucători.

În încheiere, doresc să vă mulțumesc în numele Federației Române de Fotbal pentru strategia dumneavoastră de a investi în viitorul fotbalului românesc.

 

Răzvan Burleanu
Președinte Federația Română de Fotbal 

PRIMA ECHIPĂ
SCRISOARE DESCHISĂ
CITEȘTE ȘTIRE
PRIMA ECHIPĂ
IN MEMORIAM, MIHAI ROMILA ȘI IONUȚ POPA
CITEȘTE ȘTIRE