Sunt sănătos, mă simt în formă şi mai pot juca încă un sezon după cel actual. Din ce ştiu, am 89 de goluri în prima ligă şi îmi doresc mult să ating suta.
Andrei Cristea, atacant Poli Iași
Mesajul căpitanului, la început de an

Andrei Cristea vorbește despre șansele la Playoff și are un mesaj special pentru suporterii Politehnicii.

Căpitanul Politehnicii, Andrei Cristea, a intrat în noul an cu dorința ca aceasta să fie cel puțin la fel de bun ca cel anterior.

"Pentru mine, 2017 a fost un an foarte bun. În primul rând mă bucur că am fost ferit de accidentări. Sunt sănătos şi asta contează enorm. Am reuşit să înscriu 10 goluri în 2017, cred eu că este o cifră bună, am dat şi 7 pase decisive. Am reuşit să câştigăm un play-out în campionatul trecut, fără să pierdem, iar acum suntem în obiectiv, avem încă şanse la play-off. Mă bucur că am ales să rămân la Iaşi în vară, trecând peste alte oferte. Mă simt bine aici, iubesc această echipa, suporterii mă iubesc şi asta vine ca o consecinţă a evoluţiilor mele. Joc la un club cu stabilitate şi acest lucru contează foarte mult. Chiar dacă au mai fost întârzieri la salarii, întotdeauna ne-am luat banii, nu au fost probleme. Îmi doresc ca şi 2018 să fie cel puţin la fel de bun. Îmi doresc să fiu sănătos, să joc bine şi să-mi ajut echipa să-şi îndeplinească obiectivele"

În ceea ce privește momentele frumoase din 2017, Andrei consideră șirul de meciuri fără înfrângere din Playout, victoriile cu FCSB și Dinamo precum și atingerea bornei de 300 de jocuri în Liga 1 ca fiind cele mai importante pentru el.

"Au fost multe momente frumoase pentru mine şi pentru echipă în 2017. Aş alege două perioade. Prima ar fi parcursul excelent din play-out-ul sezonului trecut, când am terminat pe locul 7 fără să pierdem niciun meci. A fost o performanţă pentru noi. O altă perioadă foarte plăcută este ce s-a reuşit din vară, după venirea lui Flavius Stoican. Mulţi ne dădeau retrogradaţi după toate schimbările din vară, dar uite că Flavius a reuşit să formeze o echipă bună, care păstrează şanse la play-off. Nu este deloc uşor", a completat golgeterul Politehnicii.

Andrei este golgheterul în activitate al Ligii 1, cu 89 de goluri marcate și își dorește ca, înainte de a agăța ghetele în cui, să ajungă la 100.

"Sunt sănătos, mă simt în formă şi mai pot juca încă un sezon după cel actual. Din ce ştiu, am 89 de goluri în prima ligă şi îmi doresc mult să ating suta. Dacă anul acesta am atins borna celor 300 de meciuri pe prima scenă, sper să ating şi borna celor 100 de goluri. Dacă nu în acest sezon, în cel viitor cu siguranţă"

Căpitanul Politehnicii a vorbit și despre șansele la Playoff, considerând primul meci oficial din 2018, cu FC Voluntari, unul decisiv:

"Şanse la play-off mai sunt, dar depinde doar de noi. Primul meci din 2018, cel cu Voluntari, este cel mai important. Dacă vom câştiga, şansele noastre cresc, dar dacă vom pierde puncte nu mai avem nicio şansă. Ar fi extraordinar pentru noi să intrăm în play-off".

În final, Andrei a transmis și un mesaj pentru suporteri:

"Suporterilor ieşeni le doresc sănătate, un an nou foarte bun, cu bucurii şi să fie alături de noi în continuare. Cât despre suporteri, în general, mi-aş dori să văd din nou acel dialog din tribune de pe vremuri, acea rivalitate frumoasă existentă la meciurile directe între Steaua, Dinamo, Rapid, Craiova şi alte echipe. Mă uitam şi în Italia, am văzut un dialog de la distanţă superb între galerii la meciul Fiorentinei cu Milan. Un spectacol superb în tribune, iar după meci toată lumea a plecat acasă în linişte, fără incidente. Asta îmi doresc să văd şi la meciurile noastre. Rivalitate în tribune, duel al galeriilor în spiritul fair-play-ului. Asta face fotbalul mult mai frumos”

Sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/special-andrei-cristea-a-trecut-de-300-de-meciuri-in-liga-i-dar-mai-are-un-vis-cum-a-petrecut-sarbatorile-capitanul-iasiului-si-care-sunt-momentele-speciale-din-2017-16914327

Alte știri despre prima echipă
Prima echipă
Două soluții pentru postul de atacant

Atacanții Bacari și Jorge Orti vor susține probe de joc la Politehnica.

Prima echipă
Politehnica Iași - Esteghlal FC, LIVETEXT

Al doilea meci de pregătire din cantonament.

Prima echipă
Ruben Mino, portar format la academia Barcelonei, a semnat cu Politehnica

În vârstă de 29 de ani, spaniolul Mino a evoluat la mai multe echipe iberice.

Sponsori principali
Parteneri
Sponsor tehnic
Parteneri medicali