Este păcat ca un eveniment sportiv, de mare interes, să nu depindă doar de evoluția celor implicați în desfășurarea lui, respectiv sportivii. Și totuși, pentru ca disputele pur sportive să nu degenereze în controverse fără sfârșit ca urmare a interpretărilor proprii, deci subiective, ale celor implicați, a apărut necesitatea prezenței unor persoane care să decidă, conform unor reguli general valabile, care este verdictul corect pentru o situație discutabilă.

Englezii, care au inventat o mulțime de jocuri sportive care fac deliciul marelui public în ziua de astăzi, le-au spus acestor persoane umpires (nepărtinitori). Ei, asta este la ei, în Anglia. La noi, din păcate, cavalerii în negru au o atitudine arbitrară, de aceea sunt numiți arbitri, nu că ar fi nepărtinitori.

Orice asemănare cu prestația arbitrilor la meciul dintre Poli și Viitorul Constanța nu este întâmplătoare. Așa sunt ei, arbitrii români de fotbal, arbitrari. Din păcate!

După asemenea prestație, efortul celor din teren, cu plusurile sau minusurile lor, parcă nu mai au nici o relevanță. Rămâne, doar, un gust amar!

Lista comentarii

  • Nu conteaza spune:

    Mi se pare penibil sa va plangeti de arbitraj, cand Viitorul v-a calarit in repriza a doua. Uitati-va la voi, mai intai, ca n-ati jucat ma nimic, iar Viitorul a meritat sa castige fiindca a atacat. P.S. Va da Dumnezeu exact ce merita niste nemernici ca voi, care s-au purtat mizerabil cu Gallego. Hai cu B-ul.

  • Viorel Cojocar spune:

    Nu e vina arbitrilor ! Tactica de joc din min.3 si utilizarea “petardei” de Andrei Radu care ne-a mai mancat 7-8 meciuri !!!??? De ce a plecat Diallo la echipa lui Teja dupa ce l-ati pus pe liber. Nu mai avem fundasi centrali !!! Baza era odata in FRASINESCU si MIHALACHE ! Gata s-a terminat cu ei. Trebuiau adusi 2 fundasi de meserie tineri si de calitate cat de cat. Cum de l-au ochit cei de la Botosani pe CHINDRIS de la Miroslava si cei de la POLI NU..???? E un mare semn de intrebare DOMNILOR din conducerea echipei POLI ….!!!???

  • Eduard Antoniu spune:

    Presedinte nou, antrenor nou, echipa innoita, rezultate favorabile in subsolul clasamentului unde din pacate continuam sa ne aflam, Viitorul pierduse jucatori buni, iar dupa rezultatele amicalelor din cantonament nici nu paruse a depasi criza de forma manifestata la finele anului trecut – si pentru prima data in 3 ani, Slava Domnului, nu mai aud manele atunci cand vin pe stadion. Toate, deci, auspicii favorabile unui debut promitator care insa din pacate tot n’a fost sa fie. Reinnoim astfel traditia deschiderii euforice a scorului chiar prea devreme si a cedarii si pierderii meciului in final. De data asta insa cu largul concurs al unui arbitru impotriva caruia aveti dreptul sa faceti plangere la FRF. Oricine vine din Bucuresti la nord de Carpati si de Milcov isi face de cap prin toate orasele in ce forma vrea. Asa ceva nu se mai poate tolera. Va trebui interzis accesul tuturor sudistilor in aceste localitati, in aceste conditii.

Lasă un răspuns