CLUB
1651497456
FINAL DE SEZON PENTRU JUNIORII POLITEHNICII ÎN CAMPIONATELE ELITELOR
share

Juniorii Academiei CSM Politehnica Iași au susținut, la finalul săptămânii, ultimele jocuri oficiale în Campionatele Elitelor.

În competiția U19, grupa pregătită de Adrian Kerezsy a terminat sezonul pe primul loc în Play-out Est, în ciuda înfrângerii din ultima etapă pe terenul celor de la Sport Team București, scor 1-2. Golul Politehnicii a fost marcat de Rareș Nazare. Cu 7 victorii și 3 înfrângeri, golaveraj 31-17 și 21 de puncte acumulate în partea a doua a campionatului, echipa U19 a clubului nostru a câștigat seria playout-ului. În prima parte a sezonului, alb-albaștrii s-au clasat pe locul al zecelea din 12 echipe, cu 3 victorii, o remiză și 7 înfrângeri, în total 10 puncte, golaveraj 17-17. Principalii marcatori ai sezonului sunt Eric Călin (8 goluri), Rareș Nazare și Mario Baban (câte 7 goluri).

"Cu o mai bună concentrare în meciurile decisive, cred că această echipă ar fi meritat să evolueze în playoff. Spun asta pentru că am reușit să jucăm toate partidele cu formațiile calificate în playoff de la egal la egal și doar mici detalii au făcut diferența în defavoarea noastră, din păcate. Sunt speranțe ca mulți dintre acești copii să facă pasul spre fotbalul de performanță. Utilizarea ședințelor de pregătire individuală s-a văzut în evoluția echipei din partea a doua a sezonului, când, în primăvară, am câștigat 5 din 6 meciuri, am marcat 31 de goluri, asigurându-ne prima poziție în playout. Mi-aș dori ca 2-3 jucători să facă parte din lotul de seniori și să-și aducă contribuția la promovarea în Liga 1."

Adrian Kerezsy - antrenor Poli U19 Elite

În competiția U17, echipa antrenată de Adi Cotan a încheiat anul competițional cu o înfrângere, 0-2 pe terenul Concordiei Chiajna. Astfel, Poli ocupă locul al patrulea în Play-out Est cu 5 victorii și tot atâtea jocuri pierdute, golaveraj 27-25, 24 de puncte.

"Un an cu un început mai greoi în care am întâlnit cele mai bune echipe din țară la U17. Spre deosebire de noi, care nu am fost în Elite, majoritatea adversarilor au participat în ultimii doi ani în competiții oficiale. Odată cu trecerea etapelor, am acumulat experientă de competiție, pentru că aici s-a făcut diferența, și chiar am reusit să învingem pe teren propriu echipe precum Dinamo și Voluntari. În playout am jucat de la egal la egal cu celelalte competitoare. Cu excepția jocului cu dinamoviștii, am câștigat toate meciurile de acasă. Acesti copii vor evolua în sezonul viitor în Liga de Tineret, noua competiție a federației, și sunt sigur că alta va fi exprimarea lor fotbalistică după ce au jucat anul acesta la cel mai înalt nivel intern la categoria lor de vârstă."

Adi Cotan - antrenor Poli U17 Elite

În Campionatele Elitelor U19 și U17, cele 24 de echipe participante au fost împărțite, la startul sezonului, în două grupe pe criterii geografice, Est și Vest, a câte 12 formații. Primele 6 clasate din fiecare serie au jucat playoff, iar celelalte în playout. Din playoff, primele două din fiecare serie s-au calificat în semifinale. 

La U16 Elite, echipa antrenată de Bebe Manole a termimat sezonul cu o victorie clară, 6-1 în fața colegilor de la LPS Iași. Golurile alb-albaștrilor au fost marcate de Vizaru 2, Pălici, Matei, Plămadă și Gheorghiu. Cu 2 victorii, o remiză, 3 înfrângeri și un total de 10 puncte, Poli U16 este a treia în Seria 1 (din 4 în România) a playout-ului.    

  "Cred că acest lot, pe care eu l-am preluat la mijlocul sezonului, are în componență mulți jucători de reală perspectivă, astfel încât clubul nostru să se bucure de un viitor pe măsura așteptărilor tuturor. E foarte important să aibă continuitate la Elite, unde există adversari de valoare și e un mediu de competiție unde se pot dezvolta. Faptul că în acest grup avem și reprezentanți la loturile naționale e un plus și, în același timp, un imbold pentru toți ceilalți copii."

Bebe Manole - antrenor Poli U16 Elite

Pentru juniorii U15, antrenați de Mihai Drăgoi, sezonul la Elite s-a încheiat în urmă cu aproape 3 săptămâni, odată cu participarea la turneul sferturilor de finală, Zona 1, de la Bacău, acolo unde ieșenii au pierdut cele 3 partide cu Farul Constanța, FCSB Academy și gazdele de la ACS FC Bacău. 

În sezonul 2021-2022, mai mulți jucători legitimați la Academia CSM Politehnica Iași au participat la acțiuni ale loturilor naționale de juniori. Aceștia sunt: Alexandru Hrib la U17, Darius Paraschiv și Robert Niamțu la U16, Răzvan Olaru și Adrian Cărăușu la U15.

Cezar Honceriu, manager al Academiei CSM Politehnica Iași din luna august a anului trecut, a tras concluziile la finalul competițiilor echipelor de juniori în Ligile Elitelor: 

"În fiecare grupă din cadrul academiei sunt copii cu reale calități pentru a face performanță. Scopul academiei și al clubului este de a asigura pașii metodici și strategici optimi care să le asigure acestor copii un zbor cât mai înalt în fotbalul de performanță.

Selecția este continuă. Sunt copii talentați și la LPS sau la celelalte cluburi private din Iași. Pe acești copii îi invităm să ni se alăture, strategia de transfer a Politehnicii fiind legală și corectă față de cluburile care au contribuit la selecția și instruirea lor. 

Lipsa competițiilor la nivel de Elite s-a simțit la grupele noastre, cel puțin în prima parte a campionatului. Este foarte important pentru copii să aibă continuitate în a evolua la cel mai înalt nivel competițional. De asemenea, faptul că echipele de copii din Iași se antrenează majoritar pe suprafață sintetică este un punct nevralgic care a avut repercusiuni negative și asupra rezultatelor. Sperăm ca autoritățile locale să susțină refacerea terenurilor de iarbă de pe Stadionul Tineretului care să fie utilizate apoi pentru procesul de instruire a copiilor.

În următoarele săptămâni vom organiza trialuri de selecție și multe meciuri de pregătire, astfel încât perioada competițională să găsească echipele Academiei CSM Politehnica Iași mai bine pregătite pentru sezonul următor."

PRIMA ECHIPĂ
Buget venituri si cheltuieli CCJ
CITEȘTE ȘTIRE
PRIMA ECHIPĂ
Program de aplicare strategie rasism
CITEȘTE ȘTIRE