CLUB
1591776348
Poli Iași - Sepsi, în semifinalele Cupei României
Vom juca în deplasare primul meci. Cele două manșe vor avea loc în jurul datelor de 24 iunie și 8 iulie
share

CSM Politehnica Iași și Sepsi Sf. Gheorghe s-au mai întâlnit de 3 ori în actualul sezon: 1-1 acasă și 0-1 în deplasare în sezonul regulat al Ligii I. În Playout, la Sf. Gheorghe, meciul s-a terminat la egalitate, 1-1.

Clubul nostru a fost reprezentat la tragerea la sorți de la sediul Federației Române de Fotbal de președintele Ciprian Paraschiv, care a declarat: "E clar că, din acest careu de ași, noi nu suntem, cu siguranță, asul de treflă. Chiar dacă, privind poziția în clasamentul Ligii I, nu avem cele mai mari șanse la câștigarea trofeului, sunt convins că putem fi buturuga mică și vom obține cea mai importantă performanță din istoria fotbalului ieșean în Cupă României!"

Deși nu are în vitrină vreun trofeu cucerit în cea de-a doua competiție internă, echipa fanion a Iașului, indiferent de numele pe care l-a purtat în cei 75 de ani de la înființare, a ajuns de alte 4 ori în penultima fază a Cupei României: în anii 1948, 1963, 1978 și 1985. În actulul sezon, Politehnica Iași a inceput parcursul în Cupa în fața rapidiștilor, antrenați de ieșeanul Daniel Pancu. Într-un meci disputat la Buzău, echipa pregătită atunci de Mihai Teja s-a impus cu 1-0 prin golul lui Andrei Cristea. Tot la Buzău au jucat ieșenii și in optimile de finală ale competiției, în compania echipei locale din liga a treia, Metalul. Poli a învins cu 3-0 grație golurilor marcate de Popadiuc, Horșia și Hațiegan. Sferturile au adus față în față cunoștințe vechi în această întrecere: Politehnica Iași și Universitatea Craiova. Elevii lui Mircea Rednic, fără victorie de la numirea experimentatului antrenor, au început ideal disputa din Copou, în fața a peste 5 mii de suporteri. Breeveld și Horșia au marcat spectaculos, iar la pauză ieșenii aveau avantaj de două goluri. Oaspeții au egalat până aproape de expirarea timpului regulamentar, dar ultimul cuvânt l-au avut tot jucătorii Politehnicii. Același Breeveld a fructificat centrarea lui Passaglia în minutul 92+2 și a parafat calificarea pentru a cincea oară a unei echipe ieșene în semifinalele Cupei României.

Așteptăm, cu mare speranță și încredere, o nouă premieră pentru echipa din Copou: accederea, pentru prima dată în istorie, în MAREA FINALĂ!

PRIMA ECHIPĂ
Nicandro Breeveld:
"Mi-a fost dor de gazonul din Copou!"
CITEȘTE ȘTIRE
PRIMA ECHIPĂ
Jurnal de cantonament
Ziua a VII-a
CITEȘTE ȘTIRE