CLUB
1711994988
Tony da Silva, prezentat oficial în Copou
“Eu vreau ca jucătorii noștri să fie pitbulli fără minge și să fie Hagi cu mingea!”, acesta este visul noului antrenor din Copou, cel supranumit “pitbull-ul” în perioada în care a jucat la CFR Cluj, 2007-2011, când a cucerit 5 trofee cu ardelenii.
share

Cornel Șfaițer, președintele Consiliului Director, l-a prezentat pe noul tehnician al Politehnicii cu prilejul unei conferințe de presă. I-a oferit lui Tony un tricou personalizat cu numele său și anul 2024 pentru a nu uita că la Iași și-a început cariera de antrenor principal în prima ligă. Conducătorul din Copou i-a mulțumit lui Leo Grozavu și și-a exprimat încrederea că noul antrenor va avea rezultate bune pe banca Politehnicii:

“Eu sunt convins că prin cooptarea lui Tony vom reuși să realizăm ce ne-am propus la începutul acestui campionat. De 27 de ani de când sunt în fotbal am susținut tot timpul staff-urile tehnice, am avut succes, am lucrat cu puțini tehnicieni, de fiecare dată am avut realizări, cum a fost și cu Leo Grozavu prin promovarea în Superligă aici. Acum, sperăm ca împrună cu Tony să reușim supraviețuirea. Cred că împreună cu el, cu dumneavoastră (n.r. jurnaliștii), cu publicul ieșean, de care avem mare nevoie și sunt convins că va fi alaturi de Tony, de echipă, să reușim ce ne-am propus la începutul acestui sezon.”

Tony da Silva a îmbrăcat imediat tricoul oficial al Politehnicii pe care l-a purtat pe toată durata conferinței. Tehnicianul născut pe 20 decembrie 1980, licențiat UEFA Pro, cu multe stagii de pregătire profesională, care a mai lucrat la echipe din primele 3 eșaloane din Portugalia și la naționala Camerunului “care are jucători care câștigă zeci de milioane” a spus că fotbalul e viața sa și că venirea la Poli e o provocare:

“Mulțumesc pentru încrederea acordată. Am venit aici cu inima deschisă să ajut clubul să atingă obiectivele propuse. Apreciez munca lui Leo Grozavu și sper ca la finalul sezonului să ne bucurăm împreună pentru reușită pentru că i se va datora și muncii lui. Acum nu e cel mai potrivit moment de vorbit, acum trebuie să ne bagăm la treabă, e nevoie de multă muncă. Jucătorii au valoare, am încredere în ei. Acum, trebuie să pregătim meciul de luni cu FCU Craiova și să câștigăm.”

Tony da Silva aduce în Copou 3 specialiști: un antrenor secund, Rui Machado, un preparator fizic și un analist video. Pentru asigurarea tranziției, în staff vor rămâne, cel puțin o perioadă, și colaboratorii lui Leo Grozavu. Primul joc oficial al lui Tony pe banca Politehnici va fi luni, 8 aprilie, la ora 17.30, cu FCU Craiova.

Cu prilejul conferinței de presă, noul antrenor din Copou a răspuns mai mult de un sfert de oră întrebărilor jurnaștilor prezenți, subiectele atinse fiind despre…

…cât de mult este la curent cu fotbalul românesc: “Dacă nu aveam informații nu eram aici. În Portugalia am urmărit meciurile din Superliga pentru că am acces la canalele românești. Știu fiecare jucător de la Poli ce joacă și ce poate.”

…faptul că nu a uitat limba română: “Faptul că am urmărit meciurile în limba română mă ajută. Sigur, nu vorbeam în românește acasă, dar am mulți prieteni aici cu care țin legătura. Am nevoie de două-trei zile și voi vorbi mult mai bine.”

…cât de importantă a fost oferta de a prelua Politehnica: “Totul s-a întâmplat foarte repede! Mi-am luat câteva lucruri, nu am dormit ca să fiu aici astăzi. Nu am făcut Paștele cu familia, desi mă consider un om credincios. Am pus Poli înaintea familiei mele și a lui Dumnezeu și cer iertare pentru acest lucru și cred că Dumnezeu va fi alături de noi până la sfârșitul campionatului.”

…schimbările ce trebuie făcute la echipă: “Mai sunt 7 meciuri. E greu de schimbat ceva când mai este o lună și jumătate. Sistemul tactic e greu de modificat. Din punct de vedere fizic, suntem la final de sezon. Noi trebuie să dăm încredere la jucători, să schimbăm atmosfera acolo. Vreau ca jucătorii să intre cu curaj pe teren și să apera blazonul clubului.”

…presiunea îndeplinirii obiectivului: “Presiune este în Ucraina, unde este război. Noi aici avem noroc. Avem sănătate, jucăm fotbal, facem ce ne place, avem publicul alături.”

…publicul ieșean: “Avem nevoie mult, mult de publicul din oraș! Eu știu că aici este o regiune cu pasiune, știu că publicul ține cu echipa și va fi al doisprezecelea jucător, iar eu al treisprezecelea.”

…viziunea de joc: “Îmi place ca echipa mea să dea tonul în teren, să controleze mingea, să aibă multe ocazii de gol. Dar asta nu se poate într-o lună. Acum trebuie să mă pliez pe realitatea de la echipă, să mă adaptez. Poli are nevoie de puncte și asta mă interesează.”

La finalul conferinței de presă, președintele Cornel Șfaițer a ținut să-i spună lui Tony că Iașul este de bun augur pentru el, mai ales că aici a câștigat ca fotbalist unul dintre trofeele cu CFR Cluj, Cupa României, meci la care actualul conducător al clubului nostru a fost prezent.

Mult succes în Copou, Tony da Silva!

Pe canalul oficial de Youtube al clubului nostru puteți urmări integral înregistrarea conferinței de presă de astăzi, aici: https://rb.gy/odhlcd.

#HaiPoliIasi

PRIMA ECHIPĂ
Ne pare rău, Leo Grozavu! Rămânem prieteni!
CITEȘTE ȘTIRE
PRIMA ECHIPĂ
De Mărțișor îl ajutăm pe Mihăiță!
CITEȘTE ȘTIRE