CLUB
1593089795
Un sfert de veac de amintiri
share

Se împlinesc, astăzi, 25 de ani de la vestitul baraj de promovare de la Brașov, în care Politehnica Iași a reușit să întreacă, după loviturile de departajare, pe Electroputere Craiova, într-un meci pe care-l nu poți uita vreodată. Și nu doar pentru faptul că oltenii erau în avantaj de două goluri cu o jumătate de oră înainte de fluierul final al lui Crăciunescu, iar revenirea ieșenilor a fost magnifică, ci, mai ales, pentru tăria psihică a fotbaliștilor antrenați de profesorul Leonida Antohi și regretatul Mițu Dănilă. Pe atunci, altfel se măcina făina la moara fotbalului ieșean, cu mici excepții, toți componenții formației fiind produși ai fotbalului din Orașul de pe cele 7 coline. Și câți suporteri au fost în tribună pe Tineretului, la Brașov și câți  ieșeni i-au întâmpinat pe eroii lor în Piața Unirii!

Privită reprospectiv, acum,  după un sfert de veac, poate pentru mulți dintre fanii actuali, unii încă nenăscuți atunci, promovarea Politehnicii Iași nu pare a fi o performanță. Dar atunci, în contextul în care calificarea la baraj a reprezentat o altă poveste pe care adevărații suporteri cred că o cunosc, succesul a prilejuit cea mai mare manifestare spontană a suporterilor ieșeni de până atunci, dar și de atunci încoace. Și cred că nu se va mai repeta prea repede, mai ales în aceste timpuri, pentru că avem de a face cu un adversar comun, pandemia.

Așadar, un sfert de veac de amintiri plăcute, la care au contribuit atunci, dar și acum, Ioan Cîmpeanu, unul dintre exponenții școlii de portari a Iașului, actualmente antrenor la Academia de Juniori Politehnica Iași – Cătălin Abălașei – om de afaceri, implicat și în activitatea fotbalistică, Dragoș Urdaru - inginer în cadrul Salubris Iași, Liviu Petrache – profesor de sport și antrenor la un club privat de fotbal, Vasile Apachiței – om de afaceri, Ciprian Paraschiv – profesor universitar, președinte executiv al CSM Politehnica Iași, Dănuț Munteanu - antrenor la un club privat de fotbal, Daniel Căunei – stabilit în Italia, om de afaceri, Leonard Nemțanu – om de afaceri în București, Adrian Kereszy - antrenor la Academia de Juniori Politehnica Iași, Daniel Pancu – președinte Rapid București,  Adrian Cotan – antrenor la Academia de Juniori Politehnica Iași, Adrian Dobrea - antrenor la Academia de Juniori Politehnica Iași, dar și tehnicienii de pe bancă, profesorul Leonida Antohi – președinte al Consiliului Director al CSM Politehnica Iași și Mihai Dănilă, cel ce a fost implicat total în activitatea fotbalistică ieșeană, dar, din păcate, dispărut prea devreme dintre noi.

PRIMA ECHIPĂ
Drum bun, prietene!
CITEȘTE ȘTIRE
PRIMA ECHIPĂ
KO!
CITEȘTE ȘTIRE