CLUB
1713853198
Să fim mai buni de sărbătoarea fotbalului ieșean!
share

Cu ocazia meciului Poli Iași - UTA Arad, de duminică, 28 aprilie, la ora 18.15, în etapa a VII-a a Play-out-ului Superligii, clubul nostru și A.N.C.A.A.R. Iași organizează o campanie pentru sprijinirea persoanelor cu autism, aprilie fiind luna conștientizării autismului în întreaga lume. Inițiativa Politehnicii Iași este sprijinită de Liga Profesionistă de Fotbal, Comisia Centrală a Arbitrilor din cadrul Federației Române de Fotbal și clubul UTA Arad, cărora le mulțumim pentru implicare. 

 

“În aceste zile, când se împlinesc 79 de ani de la înființarea echipei fanion a orașului nostru, pe 27 aprilie 1945, Asociația Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași continuă acțiunile cu caracter umanitar organizate în Copou la multe dintre partidele din acest sezon. Astfel, pentru că 2 aprilie a fost declarată, de Organizația Națiunilor Unite, Ziua Internațională pentru Conștientizarea Autismului, iar aprilie este luna autismului în întreaga lume, ne dorim să transformăm, cu voia tuturor celor ce susțin culorile alb-albastru, celebrarea fotbalului ieșean într-o sărbătoare a solidarității, compasiunii și simpatiei față de persoanele cu autism. Sportul rege atrage multe pasiuni și noi suntem privilegiați să ne întâlnim, la fiecare meci din Copou, câteva mii de pasionați. De aceea, ne dorim să demonstrăm că nu doar fotbalul ne unește, ci și gândurile și faptele bune față de semenii noștri care au mare nevoie de susținere”, a declarat Florin Briaur, manager executiv al Politehnicii Iași.

 

La meciul Poli - UTA, cele două echipe și arbitrii vor intra pe teren cu tricouri personalizate cu mesajul campaniei. Lovitura de începere va fi dată, simbolic, de un tânăr cu autism. În incinta stadionului vor exista mai multe urne în care veți putea face donații, iar un sector din tribune va fi rezervat persoanelor cu autism. Clubul nostru va dona o sumă din încasările din bilete (DETALII AICI) la acest joc către A.N.C.A.A.R. Iași, asociație care sprijină persoanele cu autism.

 

 „Tinerii cu autism au nevoie de sprijin pe tot parcursul vieții. Terapiile nu se opresc atunci când aceștia ajung la vârsta adultă. Părinții sunt cei care susțin aceste persoane zi de zi. Nu este ușor, ca părinte, să faci față temerii că viitorul copilului tău, care a devenit adult, este unul incert. Adulții cu autism au nevoie de servicii, de locuințe protejate unde să trăiască o viață demnă atunci când părinții lor nu îi vor mai putea susține”, ne-a declarat Carmen Ghercă, președinta A.N.C.A.A.R. Iași.

 

De asemenea, se pot face donații și în contul Asociației Naționale pentru Copii și Adulți cu Autism din România, filiala Iași, Cont IBAN: RO88EGNA1010000001129918, deschis la VISTA BANK Iași.

Toate fondurile obținute vor susține serviciile pe care asociația le oferă tinerilor și adulților cu autism.

PRIMA ECHIPĂ
Bilete la Poli Iași – UTA Arad
CITEȘTE ȘTIRE
PRIMA ECHIPĂ
Bilete la Poli Iași – FC Voluntari
CITEȘTE ȘTIRE